אנו מקדמים חינוך מדעי טכנולוגי לילדים ונוער מפריפריה חברתית–כלכלית. תכניות מצוינות 2 מייסדת מרכזי חדשנות וקדמה בכפרי נוער המציעים לתלמידים סביבת לימודים ייחודית וחדשנית המרכזים כוללים מרחבי לימוד אינטראקטיביים, כיתות חכמות, מעבדות הדפסה בתלת ממד ועוד. התלמידים רוכשים כלים מעולם הטכנולוגיה ומתנסים ביזמות. בנוסף למרכזים אלה, עתיד פלוס מפעילה תכניות מצוינות פלוס שמטרתן לקדם תלמידי יסודי בעלי פוטנציאל בתחומי המתמטיקה והמדעים.
בחזון העמותה ילדי עתיד פלוס יגדלו להיות בוגרים משמעותיים בעיני עצמם ובעיני החברה הישראלית.
העמותה מפעילה תכניות חינוכיות צומחות בתחומי המתמטיקה, מדע וטכנולוגיה ברשויות מקומיות וכפרי נוער. באמצעות תכניות אלה ילדי עתיד פלוס נחשפים לעולמות תוכן חדשים עבורם ורוכשים מיומנויות וכלים חיוניים לפיתוח תחושת מסוגלות והצלחה בהמשך חייהם ובהתמודדות עם אתגרי המאה ה-21 . העמותה מאמינה שהצבת ערך המצוינות, ליווי אישי ומודלינג חיובי מחזקים את תחושת המסוגלות ויכולתם של ילדי עתיד פלוס לגדול להיות בוגרים משמעותיים בעיני עצמם ובעיני החברה הישראלית.
אנו מציעים גישה בינתחומית ויישומית המשתמשת בשיטות לימוד חדשניות וטכנולוגיות המעודדות חשיבה ביקורתית, יצירתיות, יזמות וצמיחה אישית
עתיד פלוס רואה בגורם האנושי כמשאב עיקרי שאותו יש לפתח ולהזין באופן תמידי. העמותה מקדמת ערכים של מצוינות, מחויבות, אחריות, רגישות אנושית וחברתית ורצון מתמיד לחדשנות.
הצטרפו אלינוהסיפור שלנו מתחיל במעשה של טוב לב הדדי ששינה את העולם. לפני מספר שנים, במהלך אחר צהריים בהיר, מייסד העמותה דניאל קובלר שט בכנרת בקיאק כשלפתע נתקל בשייט אחר במצוקה. דניאל עצר להושיט עזרה. השניים החלו לשוחח והאיש שאל את דניאל שאלה מרתקת: מה היית עושה אילו כסף לא היה מכשול? דניאל שיתף את האיש בחלומו להעניק לילדים חסרי אמצעים מהפריפריה של ישראל את האפשרות ליהנות מחינוך מדעי וטכנולוגי. חלומו של דניאל התבסס על ניסיונו האישי. הוא היה הילד שגדל בפריפריה ושמוריו איבדו את אמונם בו.
למרבה הפתעתו, האיש נתן לדניאל את התרומה שאפשרה לו להקים את עתיד פלוס. כיום, תודות לתרומות מאנשים נדיבים כמוכם, עתיד פלוס ממשיכה למלא את ייעודה להעניק חינוך מדעי וטכנולוגי לילדים בפריפריה ונוער בסיכון, מלמדים אותם כלים ומפתחים בקרבם מיומנויות הנדרשות כדי שיוכלו לבנות לעצמם עתיד טוב יותר.
מערכת החינוך בישראל סובלת מפערים משמעותיים בין מרכז לפריפריה בכל הקשור להשקעה ממשלתית בכל תלמיד, תוכן חינוכי, נגישות לציוד טכנולוגי ועוד. ילדים בפריפריה החברתית-כלכלית של ישראל אינם זוכים להזדמנויות שוות בחינוך, בפרט בתחומי המתמטיקה, המדע והטכנולוגיה. משאבים ציבוריים מצומצמים מביאים למחסור במחנכים איכותיים ומובילים לקושי לעודד מצוינות בקרב הילדים. המוטבים שלנו כוללים בני נוער בכפרי נוער ללא תמיכה מהוריהם וילדים ברשויות מקומיות חלשות או כאלה שיש בהן פערים חברתיים-כלכליים גדולים.
בעתיד פלוס, אנו מאמינים שלכל ילד הזכות לחינוך איכותי. אנחנו בעתיד פלוס מקדמים לימודי מתמטיקה, מדע וטכנולוגיה ומנגישים אותם לילדים בעלי פוטנציאל לא ממומש. לצד זה אנו מטפחים חשיבה יצירתית ומעוררים השראה בקרב הילדים והנוער כדי שיוכלו ליצור עבור עצמם עתיד טוב יותר.
ממוצע בוגרי י"ב הזכאים לבגרות ועומדים בדרישות ללימודים אקדמאים בקהילות מבוססות (אשכול 7-10)
ממוצע בוגרי י"ב הזכאים לבגרות ועומדים בדרישות ללימודים אקדמאים בישראל
הפער ב- 2017 בין תלמידים מהמרכז ומהפריפריה הלומדים ל – 5 יח"ל במתמטיקה
Gap between poor and wealthy communities in PISA tests (8th grade, 2017).
הפער בין הישגי קהילות עניות לעומת עמידות במבחני פיזה (כתה ח', 2017)
ראש המרכז לחדשנות בחינוך בבית ברל. יזם אדטק ויועץ בכיר לממשלה. בעל תואר שני במנהל עסקים ומנחה בתואר שני בחינוך ״המהפכה״ בבית ברל. ב-2013 הקים את עמותת עתיד פלוס יחד עם אלון גונן כתורם ושותף מרכזי .שימש כמנכ"ל העמותה עד לשנת 2017 בשנת 2018 נבחר להיות אחד מ30 הצעירים המשפיעים ביותר בישראל מתחת לגיל 30 על ידי מגזין Forbes. כתבת פורבס 30 המשפיעים בישראל לינקדאין
מייסד שותף של העמותה ותורם מרכזי. מהנדס חשמל, מייסד פלוס 500. מייסד פרויקט מחשבה חופשית - FreeThinking
קורל הצטרפה לעתיד פלוס בשנת 2015 כרכזת פעילות בכפר הנוער כנות. בהמשך ניהלה את מחוז דרום של העמותה ולאחר מכן את הפעילות בכפרי הנוער למשך שלש שנים. קורל התנדבה ב"אוניברסיטה בעם", פלטפורמת לימודים המגשרת על פערים חברתיים ומאפשרת שוויון הזדמנויות בחינוך. קורל שירתה כקצינה בחיל התקשוב. היא בעלת תואר ראשון בכלכלה ופסיכולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון.
רבקה מנהלת את תכניות העמותה בכפרי הנוער. היא החלה את דרכה בעתיד פלוס כמלגאית ולאחר מכן הצטרפנה לצוות העמותה כרכזת בכפרי הנוער עיינות וכנות. לרבקה ניסיון בניהול פרויקטים ופיננסים בחברות עסקיות. היא בעלת תואר ראשון בכלכלה וניהול ממכללת ספיר.
כמנהלת כספים של העמותה מנהלת חלי את תקציב העמותה, אחראית על שכר ותשלומים ספקים וכן על הגשת הדו"חות הכספיים לרשם העמותות. היא בעלת עשר שנות ניסיון בניהול כספים במגזר העסקי. חלי הנה מנהלת חשבונות מוסמכת וסטודנטית לראיית חשבון.
ורד עוסקת במדידה והערכה של תכניות העמותה. קודם לכן ריכזה את פעילות העמותה בפתח תקווה והרצליה וכתבה תוכן לתכניות מצוינות פלוס. ורד למדה כימיה והנדסה כימית באוניברסיטת בן גוריון. בתום לימודיה, עבדה ככימאית במעבדות האוניברסיטה ולאחר מכן פנתה לחינוך ועבדה כמורה לכימיה בתיכון. .
רננה מרכזת את תכנית Girls Plus והנה שגרירה אזורית של תכנית Technovation . בנוסף היא אחראית על פיתוח תכנים חינוכיים בעמותה. רננה היא מנחת קבוצות מנוסה, בעלת ניסיון בתחום החינוך. היא מרכזת את פעילות העמותה ברמלה וכותבת תוכן לתכניות מצוינות פלוס. לפני שהצטרפה לעתיד פלוס עבדה כמנחת קבוצות בארגון גשר. לרננה תואר ראשון בכימיה ופילוסופיה והיסטוריה של המדעים מהאוניברסיטה העברית. רננה לומדת לתואר שני בחינוך מדעי וטכנולוגי באוניברסיטת בר אילן.
סוזי מרכזת את פעילות העמותה בכפר הנוער כנות ובעצמה בוגרת כפר הנוער דוד רזיאל . סוזי היא עמיתה בתכנית לפיתוח מנהיגות חברתית-אקדמית של קרן אייסף. היא שירתה כמש"קית מידע בחיל הים והוכרה כמצטיינת מטעם מפקד חיל הים. סוזי בעלת תואר ראשון במדע המדינה מאוניברסיטת בר אילן ופעילה למען בעלי החיים.
דניאל מרכזת את הפעילות העמותה בכפר הנוער נווה הדסה. היא הצטרפה לעמותה לאחר שמונה שנים של שירות צבאי בתחום החינוך ובתפקידה האחרון שירתה כראש מדור חינוך של אגף התקשוב וההגנה בסב"ר. במסגרת תפקיד זה הייתה דניאל אחראית על קידום תכנית החינוך של ב-20 יחידות בצה"ל וכ-30 קצינות ומש"קיות חינוך. לדניאל תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה.
אליסיה מרכזת את פעילות עתיד פלוס בכפר גלים. קודם לכן עבדה כרכזת בתכניות הקיץ ומצעד החיים בקהילת מגן דוד אדום במקסיקו סיטי. בנוסף, לימדה ילדים שיעורים פרטיים בתכנית לאחר שעות הלימודים. אליסיה בוגרת כפר הנוער אלוני יצחק ורואה בתפקידה סגירת מעגל אישי ונקודת מוצא למסע המקצועי שזה עתה החלה. לאליסיה תואר ראשון בהיסטוריה מאוניברסיטת חיפה ותואר שני בלימודי שוק משותף מאוניברסיטת היינריך היינה בדיסלדורף. אליסיה חברת ועד מנהל במודל האו"ם של אוניברסיטת חיפה, בו היתה חברה והשתתפה בתחרויות בינלאומיות במהלך לימודי התואר הראשון.
יאנה מרכזת את פעילות העמותה בעיר רמלה בבתי הספר היסודיים ובחטיבות הביניים . בעברה הדריכה שנתיים במכינה קדם צבאית ולאחר מכן ריכזה והובילה תכנית מנהיגות לצעירים . יאנה בוגרת מכינה קדם צבאית במסגרתה עשתה גם שנה ב' . שירתה כמדריכת כושר ביחידה קרבית בשירותה הצבאי.
מאיה מרכזת את פעילות עתיד פלוס בכפר הנוער "אלוני יצחק" וכותבת תוכן בעמותה. קודם לכן, מאיה עבדה כמטמיעה ומדריכה טכנולוגית דרך חברת "אלעד מערכות" בפרויקט של משטרת ישראל. בעבר שירתה בתור מדריכת סימולטור וסמלת מגמת הדרכה בחיל האיסוף הקרבי, שם ניהלה קורסי הדרכה שונים. מאיה בוגרת שנת שירות ב"החברה להגנת הטבע" כמדריכת טיולים בבית ספר שדה חוף הכרמל. בנוסף, מאיה בוגרת תנועת הצופים והמשיכה כמדריכת שכבה בוגרת גם לאחר שירותה הצבאי.